Версія для друку

Прем’єр-міністр України на зустрічі з Міністром закордонних справ Італії запросив інвестувати в українські проекти

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки Луіджі Ді Майо під час його офіційного візиту в Київ 10 червня.

Сторони обговорили актуальні питання торгово-економічної та інвестиційної співпраці, а також співробітництва у сфері енергетики та інфраструктури.

Прем’єр-міністр повідомив, що Україна цього року розпочне процес приватизації великих державних підприємств та запросив представників італійського бізнесу долучатися до участі в конкурсах.

«Аукціони продемонстрували велику зацікавленість з боку іноземних інвесторів та що процес великої і малої приватизації може бути цікавим для подальшого розвитку бізнесу в Україні», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також відзначив позитивні тенденції у торгівлі між Україною та Італією. За його словами, товарообіг за перші п’ять місяців 2021 року зріс на 39,2% і склав 2,1 млрд доларів.

«Україна готова запропонувати італійському бізнесу переваги Поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, зокрема у форматі промислової кооперації, включаючи реалізацію спільних виробничих проектів», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль та Луіджі Ді Майо також порушили питання співпраці в агросекторі та енергетиці.

«Європейський зелений курс — один із пріоритетів нашого Уряду. Ми готові долучитися до спільних зусиль, спрямованих на реалізацію цілей Grean Deal, та зацікавлені в розвитку альтернативних енергетичних технологій», — відзначив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр серед іншого запросив італійські компанії до співпраці у сфері видобутку газу.

Крім того, сторони обговорили взаємодію в інфраструктурних проектах, зокрема щодо розвитку залізниці.

«Хотів би відзначити важливість нещодавно підписаного Меморандуму між АТ «Укрзалізниця» та Національною залізничною компанією Італії щодо реалізації проекту швидкісного залізничного сполучення. Це важливий і перспективний проект. Переконаний, що ця співпраця має широкий спектр можливостей», — сказав Денис Шмигаль.

Луіджі Ді Майо зі свого боку наголосив, що Італія всіляко підтримує європейські прагнення України та реалізацію реформ, зокрема аграрної, антикорупційної, судової.

Прем’єр-міністр подякував Італії за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також прагнення України до інтеграції в ЄС і НАТО.



Некорекний ввод!
Невірний
захісний код!