Версія для друку

Обговорили співробітництво Волині із Чеською Республікою

8 жовтня 2020 року, у стінах адмінбудівлі відбулася робоча зустріч Генерального консула Чеської республіки у Львові Павела Пешека із першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Мовенком. Під час наради обговорювали співробітництво Волинської області з Чеською Республікою у сфері зовнішньоекономічної, інвестиційної діяльності та культури.

Також у обговоренні взяли участь директор департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Ігор Чуліпа, начальник управління культури, з питань релігій та національностей Ольга Чубара та заступник Генерального консула Владімір Кадлец.

«Волинь готова до співпраці та створення діалогу у різних напрямках, як у культурному так і в економічному. Нагадаю, що ми маємо Інвестиційний портал Волинської області, де розміщена уся інформація по області. Тобто, всі підприємства мають змогу дізнатися, про те, що їх цікавить.  Окрім того, ми йдемо на зустріч тим, хто створює для волинян нові робочі місця», - сказав під час зустрічі Сергій Мовенко.

Зокрема, делегація згадала про уже спільні вдалі проекти, які реалізуються у рамках волинсько-чеської співпраці та висловила готовність до подальшого співробітництва.

«Найперше, хочу подякувати вам за можливість працювати із вашою областю та сподіваюся, що така плідна робота буде продовжуватися і надалі. Представники Чехії зацікавленні у розширенні сфер своїх інтересів на Волині. Ми хочемо, щоб у Чехії знали не тільки про Закарпаття, а й про Волинську область», - зазначив Павел Пешек.

До слова, Волинська область із підприємствами Чеської республіки створила двосторонній товарообіг, який у січні-липні 2020 року склав 10,9 млн доларів.

За даними Держстату станом на 01.10.2020 року у Волинській області значиться 18 суб’єктів ЄРДПОУ з іноземними засновниками-нерезидентами із Чеської Республіки. Також в області діють найбільші спільні українсько-чеські підприємства: ТЗОВ «Алфаінтерпласт», ТОВ «Неріс», ТЗОВ «ВЕТА ЛУЦЬК» та інші.

Крім того, на Волині успішно працює громадська організація  товариства чехів «Матіце Волинська», яка працює із 2000 року. Обласна державна адміністрація в особі управління культури, з питань релігій та національностей тісно співпрацює з цим товариством та проводить заходи та фестивалі, серед них: «З чуттям єдиної родини» та «Палітра культур».



Некорекний ввод!
Невірний
захісний код!