Версія для друку

Прийняття закону про підтримку інвестицій - позитивний сигнал для розвитку економіки

21 липня, Верховна Рада України прийняла за основу ініційований Президентом Володимиром Зеленським  проєкт Закону про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями (реєстр. # 3760). За це рішення проголосувало 244  народних депутатів.

Законопроєктом передбачається державна  підтримка стратегічних  інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 мільйонів євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більшою, ніж у регіоні. Ці інвестори отримують прямий договір з Урядом та пакет стимулів.

“Даний законопроект є вкрай важливим для економічного зростання з точки зору його мультиплікативного ефекту. Значні інвестиції посилюють розвиток підприємництва, дозволяють створити нові високооплачувані робочі місця, сприяють інтеграції до глобальних ланцюгів постачання”, - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Державна підтримка може надаватися інвестору у формі податкових та митних пільг або забезпечення об’єктами суміжної інфраструктури за кошти держави. При цьому, загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми інвестицій в проєкт. 



Некорекний ввод!
Невірний
захісний код!